Крохмаль і целюлоза – природні полімери. Якісні реакції на глюкозу і крохмаль. Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль. 9 клас. Хімія

Онлайн урок

Домашнє завдання: закріпити тему “Крохмаль і целюлоза – природні полімери. Якісні реакції на глюкозу і крохмаль. Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль” завданнями відповідного розділу у вашому підручнику.

Оцінка
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Поділитись в соцмережах
Додати коментар

  1. Владян Дмитрий

    1) треба додати розчин Ag2O, глюкоза дає реакцію срібного дзеркала, саме так можливо відрізнити глюкозу від сахарози.
    2)Для того щоб виявити крохмаль в продуктах харчування (хліб, картопля) потрібно нанести декілька крапель спиртового розчину йоду на зріз сирої картоплини, або скибочку білого хліба, утворення інтенсивно синього забарвлення свідчить про наявність молекули крохмалю.

    Відповіcти
  2. МАГО Алина 9-В

    1.Щоб розпізнати сахарози, потрібно добавити Cu(oh)2
    А глюкоза – CuSO4
    Розчин глюкози можна відрізнити від розчину сахарози за допомогою Ag2O
    2.Щоб виявити крохмаль в продуктах харчування (пшениця, квасоля та картопля ) потрібно капнути на харчовий продукт аптечним розчином йоду. Якщо крохмаль є – утворюється синьо-фіолетова пляма
    Свідчить про наявність молекули крохмалю.

    Відповіcти
  3. Михайлова Анжелика 9-В

    1. Нужно добавить расствор Ag2O
    2. Нужно нанести несколько капель спиртового раствора йода на срез сырой картофелины, или ломтик белого хлеба, образование интенсивно синего цвета свидетельствует о наличии молекулы крахмала.

    Відповіcти
    1. Игнатьев Андрей 9А

      1) треба додати розчин Ag2O, глюкоза дає реакцію срібного дзеркала, саме так можливо відрізнити глюкозу від сахарози.
      2)Для того щоб виявити крохмаль в продуктах харчування (хліб, картопля) потрібно нанести декілька крапель спиртового розчину йоду на зріз сирої картоплини, або скибочку білого хліба, утворення інтенсивно синього забарвлення свідчить про наявність молекули крохмалю.

      Відповіcти
    2. Настя Мурзина 9 Г

      1. Нужно добавить расствор Ag2O
      2. Нужно нанести несколько капель спиртового раствора йода на срез сырой картофелины, или ломтик белого хлеба, образование интенсивно синего цвета свидетельствует о наличии молекулы крахмала.

      Відповіcти
  4. Гріднева Вікторія

    1.гідроксид міді т. к. глюкоза відновлює його до оксиду міді (I) (випадає червоний осадок), а сахароза – немає осадку. Глюкоза С6H12O6 + 2Cu (OH) 2> C2H12O7 + Cu2O (червоний осадок) + 2H2O сахароза: 2C12H20O9 (OH) 2 + Cu (OH) 2 → (C12H20O9 (O) OH)) 2Cu + 2H2O – як видно, осаду червоного немає
    2.Йод синіє, якщо є крохмаль.Якщо продукт харчування має темне забарвлення і колір йоду непомітний, то його можна подрібнити і залити водою (пів-чайної ложки на ложку подрібненого продукту). Потім капнути йодом на цю воду. Будь-яка зміна забарвлення йоду в цій воді (потемніння, сірість, чорні точки, синій) – це ознака наявності крохмалю.

    Відповіcти
  5. Лутавий Костянтин

    1) треба додати розчин Ag2O, глюкоза дає реакцію срібного дзеркала, саме так можливо відрізнити глюкозу від сахарози.
    2)Для того щоб виявити крохмаль в продуктах харчування (хліб, картопля) потрібно нанести декілька крапель спиртового розчину йоду на зріз сирої картоплини, або скибочку білого хліба, утворення інтенсивно синього забарвлення свідчить про наявність молекули крохмалю.

    Відповіcти
  6. Лутавий Костянтин

    1) треба додати розчин Ag2O, глюкоза дає реакцію срібного дзеркала, саме так можливо відрізнити глюкозу від сахарози.
    2)Для того щоб виявити крохмаль в продуктах харчування (хліб, картопля) потрібно нанести декілька крапель спиртовог розчину йоду на зріз сирої картоплини, або скибочку білого хліба, утворення інтенсивно синього забарвлення свідчить про наявність молекули крохмалю.

    Відповіcти
  7. Сулимов Д. 9-Г

    1)Для того, чтобы выявить крахмал в продуктах питания (хлеб картофель),нужно нанести несколько капель спиртового раствора йода на срез сырого картофеля или кусочек белого хлеба, образование интенсивно синего окрашивания свидетельствует о наличии молекулы крахмала.
    2)Чтобы выявить в продуктах питания глюкозу, нужно в химической лаборатории провести реакцию глюкозы с купрум гидроксидом. Эта реакция доказывает присутствие молекулы глюкози нескольких гидроксильных групп. Во время реакции образуется фиолетово-синий раствор.
    3)Углеводы служат источником енергии. Они участвуют в регуляции осмотического давления в организме

    Відповіcти
  8. Зизевский Николай 9Г

    1)а. Растворы глюкозы и сахарозы можно распознать при помощи аммиачного раствора оксида серебра.Глюкоза образует осадок серебра,а сахароза не вступает в реакцию.
    б. Добавить к обоим растворам Cu(OH)2. Будет синий цвет в обоих растворах из-за того что,по факту оба соединения спирты. Нагреваем оба раствора.В растворе глюкозы выпадет красный осадок оксида меди.Раствор сахарозы останется синим.
    2) Обнаружить крахмал получает раствор йода. Используют реакцию для того чтобы установить содержание в пищевом продукте крахмала и в каком количестве по интенсивности окрашивания.
    Капнем на продукт (срез картофеля,ломтик хлеба) каплю йода и увидим,что меняется цвет на сине-фиолетовый. Это говорит о присутствии молекул крахмала

    Відповіcти
  9. Кирилл Остапенко

    1.Щоб розпізнати сахарози, потрібно добавити Cu(oh)2
    А глюкоза – CuSO4
    Розчин глюкози можна відрізнити від розчину сахарози за допомогою Ag2O
    2)Для того щоб виявити крохмаль в продуктах харчування (хліб, картопля) потрібно нанести декілька крапель спиртового розчину йоду на зріз сирої картоплини, або скибочку білого хліба, утворення інтенсивно синього забарвлення свідчить про наявність молекули крохмалю.
    3)Углеводы служат источником енергии. Они участвуют в регуляции осмотического давления в организме

    Відповіcти
  10. Анастасия Загородняя 9-В

    1) надо добавить раствор Ag2O, глюкоза дает реакцию серебряного зеркала, именно так можно отличить глюкозу от сахарозы. 2) Для того чтобы выявить крахмал в продуктах питания нужно нанести несколько капель спиртового раствора йода на срез сырой картофелины, или ломтик белого хлеба, образование интенсивно синего цвета свидетельствует о наличии молекулы крахмала.

    Відповіcти
  11. Малая Валерия

    1. Чтобы распознать сахарозу, нужно добавить в раствор Сu(OH)2, а чтобы распознать глюкозу, нужно добавить в раствор CuSO4.
    2. Чтобы выявить крахмал в продуктах, нужно нанести несколько капель спиртового раствора йода: происхождение сине-фиолетового цвета будет свидетельствовать о том, что в продукте есть крахмал.

    Відповіcти
  12. Сопільняк Дар‘я

    1. Щоб розпізнати сахарозу, потрібно додати в розчин Сu (OH) 2, а щоб розпізнати глюкозу, потрібно додати в розчин CuSO4.
    2. Щоб виявити крохмаль в продуктах, потрібно нанести декілька крапель спиртового розчину йоду: походження синьо-фіолетового кольору буде свідчити про те, що в продукті є крохмаль.

    Відповіcти
  13. Швец Анна 9-В

    1) надо добавить раствор Ag2O, глюкоза дает реакцию серебряного зеркала, именно так можно отличить глюкозу от сахарозы. 2) Для того чтобы выявить крахмал в продуктах питания нужно нанести несколько капель спиртового раствора йода на срез сырой картофелины, или ломтик белого хлеба, образование интенсивно синего цвета свидетельствует о наличии молекулы крахмала.

    Відповіcти
  14. Нестеренко Даниил 9-А

    1) треба додати розчин Ag2O, глюкоза дає реакцію срібного дзеркала, саме так можливо відрізнити глюкозу від сахарози.
    2)Для того щоб виявити крохмаль в продуктах харчування (хліб, картопля) потрібно нанести декілька крапель спиртового розчину йоду на зріз сирої картоплини, або скибочку білого хліба, утворення інтенсивно синього забарвлення свідчить про наявність молекули крохмалю.

    Відповіcти