Рік видання: 2017
Автори: Н.М. Буринська, Л.П. Величко
Видавництво: Педагогічна думка
Кількість сторінок: 152
PDF (електронний підручник)
Читати онлайн
Скачати 9_klas_khimija_burinska_2017.pdf
Зміст:
| Як користуватися підручником хімії | 5 |
| Правила поведінки учнів у кабінеті хімії | 6 |
|
Розділ І. ПОВТОРЕННЯ НАЙВАЖЛИВІШИХ ПИТАНЬ КУРСУ ХІМІЇ 8 КЛАСУ |
|
| § 1. Основні класи неорганічних сполук | 7 |
| § 2. Періодичний закон і Періодична система хімічних елементів | 9 |
| § 3. Хімічний зв’язок і будова речовини | 11 |
|
Розділ II. РОЗЧИНИ |
|
| § 4. Поняття про дисперсні системи та їх значення | 15 |
| § 5. Поняття про колоїдні розчини | 17 |
| § 6. Поняття про істинні розчини | 21 |
| § 7. Розв’язування задач на приготування розчинів із кристалогідратів | 25 |
| § 8. Будова молекули води. Поняття про водневий зв’язок та його значення | 27 |
| § 9. Розчинність речовин у воді | 29 |
| § 10. Електролітична дисоціація | 32 |
| § 11. Дисоціація електролітів у водних розчинах | 35 |
| § 12. Реакції обміну між розчинами електролітів. Йонні рівняння | 41 |
| Практична робота 1. Реакції йонного обміну між електролітами у водних розчинах | 44 |
| § 13. Поняття про рН розчину | 45 |
| § 14. Якісні реакції на окремі йони | 47 |
| Практична робота 2. Розв’язування експериментальних задач | 48 |
|
Розділ III. ХІМІЧНІ РЕАКЦІЇ |
|
| § 15. Класифікація хімічних реакцій | 49 |
| § 16. Окисно-відновні реакції | 52 |
| § 17. Енергетичний ефект хімічних реакцій. Термохімічні рівняння | 56 |
| § 18. Швидкість хімічних реакцій | 61 |
| § 19. Каталітичні реакції | 63 |
| § 20. Оборотні та необоротні реакції | 66 |
|
Розділ IV. ПОЧАТКОВІ ПОНЯТТЯ ПРО ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ |
|
| § 21. Що таке органічні сполуки | 69 |
| § 22. Метан | 73 |
| § 23. Гомологи метану | 78 |
| § 24. Етен і етин | 82 |
| § 25. Поліетилен | 87 |
| § 26. Природний газ, нафта, кам’яне вугілля — природні джерела вуглеводнів | 91 |
| § 27. Вуглеводнева сировина й охорона довкілля | 97 |
| § 28. Етанол | 100 |
| § 29. Гліцерол | 102 |
| § 30. Етанова кислота | 104 |
| Практична робота 3. Властивості етанової кислоти | 109 |
| § 31. Жири | 110 |
| § 32. Вуглеводи. Глюкоза | 113 |
| § 33. Сахароза | 116 |
| § 34. Крохмаль | 118 |
| § 35. Целюлоза | 120 |
| § 36. Амінокислоти | 122 |
| § 37. Білки | 125 |
| § 38. Природні й синтетичні органічні сполуки | 127 |
| Практична робота 4. Виявлення органічних сполук у харчових продуктах | 130 |
|
Розділ V. РОЛЬ ХІМІЇ В ЖИТТІ СУСПІЛЬСТВА |
|
| § 39. Місце хімії серед наук про природу | 131 |
| § 40. Роль хімії у суспільному розвитку | 136 |
| § 41. Хімія та екологія | 140 |
| ВІДПОВІДІ ДО ЗАВДАНЬ | 142 |
| ТЛУМАЧНИЙ СЛОВНИЧОК | 143 |
| ДОДАТКИ | 145 |
| ІМЕННИЙ ПОКАЖЧИК | 149 |
| ПРЕДМЕТНИЙ ПОКАЖЧИК | 149 |







