Рік видання: 2017
Автори: Н.М. Буринська, Л.П. Величко
Видавництво: Педагогічна думка
Кількість сторінок: 152
PDF (електронний підручник)
Читати онлайн
Скачати 9_klas_khimija_burinska_2017.pdf
Зміст:
Як користуватися підручником хімії | 5 |
Правила поведінки учнів у кабінеті хімії | 6 |
Розділ І. ПОВТОРЕННЯ НАЙВАЖЛИВІШИХ ПИТАНЬ КУРСУ ХІМІЇ 8 КЛАСУ |
|
§ 1. Основні класи неорганічних сполук | 7 |
§ 2. Періодичний закон і Періодична система хімічних елементів | 9 |
§ 3. Хімічний зв’язок і будова речовини | 11 |
Розділ II. РОЗЧИНИ |
|
§ 4. Поняття про дисперсні системи та їх значення | 15 |
§ 5. Поняття про колоїдні розчини | 17 |
§ 6. Поняття про істинні розчини | 21 |
§ 7. Розв’язування задач на приготування розчинів із кристалогідратів | 25 |
§ 8. Будова молекули води. Поняття про водневий зв’язок та його значення | 27 |
§ 9. Розчинність речовин у воді | 29 |
§ 10. Електролітична дисоціація | 32 |
§ 11. Дисоціація електролітів у водних розчинах | 35 |
§ 12. Реакції обміну між розчинами електролітів. Йонні рівняння | 41 |
Практична робота 1. Реакції йонного обміну між електролітами у водних розчинах | 44 |
§ 13. Поняття про рН розчину | 45 |
§ 14. Якісні реакції на окремі йони | 47 |
Практична робота 2. Розв’язування експериментальних задач | 48 |
Розділ III. ХІМІЧНІ РЕАКЦІЇ |
|
§ 15. Класифікація хімічних реакцій | 49 |
§ 16. Окисно-відновні реакції | 52 |
§ 17. Енергетичний ефект хімічних реакцій. Термохімічні рівняння | 56 |
§ 18. Швидкість хімічних реакцій | 61 |
§ 19. Каталітичні реакції | 63 |
§ 20. Оборотні та необоротні реакції | 66 |
Розділ IV. ПОЧАТКОВІ ПОНЯТТЯ ПРО ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ |
|
§ 21. Що таке органічні сполуки | 69 |
§ 22. Метан | 73 |
§ 23. Гомологи метану | 78 |
§ 24. Етен і етин | 82 |
§ 25. Поліетилен | 87 |
§ 26. Природний газ, нафта, кам’яне вугілля — природні джерела вуглеводнів | 91 |
§ 27. Вуглеводнева сировина й охорона довкілля | 97 |
§ 28. Етанол | 100 |
§ 29. Гліцерол | 102 |
§ 30. Етанова кислота | 104 |
Практична робота 3. Властивості етанової кислоти | 109 |
§ 31. Жири | 110 |
§ 32. Вуглеводи. Глюкоза | 113 |
§ 33. Сахароза | 116 |
§ 34. Крохмаль | 118 |
§ 35. Целюлоза | 120 |
§ 36. Амінокислоти | 122 |
§ 37. Білки | 125 |
§ 38. Природні й синтетичні органічні сполуки | 127 |
Практична робота 4. Виявлення органічних сполук у харчових продуктах | 130 |
Розділ V. РОЛЬ ХІМІЇ В ЖИТТІ СУСПІЛЬСТВА |
|
§ 39. Місце хімії серед наук про природу | 131 |
§ 40. Роль хімії у суспільному розвитку | 136 |
§ 41. Хімія та екологія | 140 |
ВІДПОВІДІ ДО ЗАВДАНЬ | 142 |
ТЛУМАЧНИЙ СЛОВНИЧОК | 143 |
ДОДАТКИ | 145 |
ІМЕННИЙ ПОКАЖЧИК | 149 |
ПРЕДМЕТНИЙ ПОКАЖЧИК | 149 |